HTML

Túl sokat agyalok

Friss topikok

2012.06.20. 22:27 tulsokatagyalok

Mi kell a nőnek?

Veszélyes terep, de megpróbálom eddigi tapasztalataimat megosztani. A bennem felgyülemlett gondolatokat bitekre vetni. Az írásom ellenére fenntartom azt az álláspontot, miszerint igazából kiismerhetetlenek a férfiak számára...számomra a nők tényleges igényeik.

Mi is kell a legcsodálatosabb nemnek? 
Pénz?...Izom?...Macsó?...Sztár?...Tahóság?...Agresszió?...Szexualitás?...Szépség?...Egy illat?...Gyengédség?...Érzelmek?...Őszinteség?...Odafigyelés?... Vagy valójában nem is ezek a legfőbb szempontok, esetleg mégis mind egyszerre?

Mint ahogy a Mel Gibson-os "Mi kell a nőnek" című filmből is kiderül, nem feltétlenül jó, ha megértjük a nőket.

A nőket szeretni kell, nem pedig megérteni.(Osho - Nők könyve) 

Viszont a kapcsolatok, párkapcsolatok esetében nem rossz, ha kicsit jobban megismerjük őket és az alapvető igényeikre odafigyelünk.

Exit.jpg

 

Több esetben sikerült olyan szituációba kerülni, hogy nem lehetett jó választ adni egy női kérdésre... Lehet nincs is válasz egy-egy kérdésre, vagy csak mindig más! ;)

Viszont szerintem:
A nők egy dologra várnak, vágynak. A biztonságra!

Ennek eredetét származtathatjuk az őskorból, ahol az emberek jelentősen több veszélynek voltak kitéve és ezáltal a férfiúi izom, erő, agresszió biztosította a megfelelő hátteret az életéhez (élelem, biztonság) a család megalapításához és a gyerekek felneveléséhez. Ezen típusnak egy jellegzetes alakja a falkavezér, minden férfi csodálja, akikre felnéznek és próbálják utánozni és sejtelme sincs sokuknak ebből a kategóriából, hogy mire vágyik a nő, mert lusta kiismerni őket, szükségleteit...gondolva arra, hogy csak az lehet jó, amit ő csinál, mivel ő a falkavezér.

Napjainkban, amikor a külső veszélyek megváltoztak a siker foglyai lettünk. (Kivéve egy igen szűk réteg.) A sikert a legtöbb esetben pénzben és pozícióban mérik, bár ez a kettő már szinte együtt jár. Ebben a csapdában elfelejtjük, hogy igazából boldogok akarunk csak lenni és a boldogságot keressük a sikerben és természetesen a biztonságot. A siker szolgálhat biztonságul, de boldogság nélkül mit sem ér.

Tehát amikkel hétköznapjainkban találkozunk, mint női igények/vágyak egy dologra vezethetőek vissza. A biztonságra, a biztonság vágyára. Egy napjainkban igen népszerű sorozatban is megfogalmaztak hasonlót: 
A nők arra várnak, hogy megmentsék őket. (Szex és New York c. filmsorozat)

A biztonság tényleg fontos és maximálisan megértem a nőket, hogy ezt tartják a legfontosabbnak (anyai ösztön is erre alapszik). A nagy kérdés inkább az, hogy mi lehet a legmegfelelőbb formája a biztonságnak. Valójában napjainkban mi az ami biztonságot adhat? Ez persze egy nehéz feladat és óriási teher. Ráadásul a férfiak többségére jellemző, hogy csapodárak és komolytalanok.

A nők ezt a problémát kezelhetik úgy is, ahogy Gorkij megfogalmazta:

Vannak olyan buta-bölcs asszonyok, akik úgyszólván vakok arra a szemükre, amely a rosszat észreveszi. (Makszim Gorkij)

Ezért cserébe jár az odafigyelés, a szeretet-szerelem...

A nőket a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik. (Rippl-Rónai József)

 Bár lehet, hogy csak a szentimentalizmusom hozta ezt a gondolatmenetet ki belőlem és az egész kép, ami összeállt bennem,hogy milyen tökéletes pasi kell a nőknek, csak egy tündér mese...mert lehet nem is jó ha valaki mindenben megfelel...
...hozza ezt pár legutóbbi tapasztalat, ahol hiába voltam jó és a cikk tartalmából törekedtem a pozitív dolgokat megvalósítani,  ez így mégse kellett, nem volt elég jó..."hiányzott valami plusz".



Szólj hozzá!

Címkék: biztonság boldogság mi kell Mel Gibson szükséglete


A bejegyzés trackback címe:

https://tulsokatagyalok.blog.hu/api/trackback/id/tr754565925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása